Stemshoollabel

Stemshoollabel

Okulumuz, Avrupa Okul Ağı(European School net-EUN) tarafından yürütülen ve Erasmus+ programı tarafından finanse edilen bir organizasyon olan STEM OKUL ETİKETİ(STEM SCHOOL LABEL) almaya hak kazanmıştır.

25.01.2023 176

STEM, fen, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarının iç içe geçerek kullanıldığı, müfredatlar arası bir yaklaşımdır. STEM etkinlikleri öğrencilerin fen ve matematik dersinde öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birlikte kullanmasını amaçlar.

Avrupa Okul Ağı tarafından okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik STEM okul etiketi projesi başlatılmıştır. STEM Okul Etiketi Projesinin Bakanlığımızın 2023 Vizyon Hedeflerinde yer alan ''Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm'' temasının gerçekleşmesine doğrudan katkı sağlayacağı öngörülmektedir. Bu bağlamda kurumumuzca yapılan STEM faaliyetleri kapsamında öğretmenimiz Hatice YAZIMCI ÇALIŞKAN'ın rehberliğinde  okulumuz  'STEM OKULU YETKİLİ ETİKETİ''ni almaya hak kazanmıştır.

15-01-2023